torsdag den 11. januar 2018

Gode WordPress Plugins du ikke kan klare dig uden

Der findes allerede et hav af artikler og indlæg omkring top 10 WordPress plugins, men det skal ikke afholde mig fra at give mit besyv med. Det kan jo være, at et eller flere af de plugins, jeg omtaler her, er nye og ukendte for dig :)
Without any further ado – må jeg præsentere min Top 10 WordPress plugins, du absolut skal have på din WordPress blog.
wordpress cms

Akismet

Akismet!?! Altså, det plugin der ud over plugin’et ‘Hello dolly’ ligger som standard i WordPress? Ja! Det er et genialt plugin, som jeg kun kan anbefale dig at bruge. Helt basalt er dette plugin et spamfilter, som sørger for at du ikke får en masse spamkommentarer på din blog – simple as that. Og driver du en seriøs blog, ser det ret useriøst ud, at der under dine indlæg figurerer kommentarer, der ikke har nogen relation til dit indlæg. Så der er en grund til, at plugin’et ligger som standard i WordPress platformen.
Hent Aksimet plugin’et på www.wordpress.org

WP Super Cache

WP Super Cache er et af de plugins på listen over top 10 WordPress plugins, jeg vil opfordre dig til at bruge for at få en hurtigere blog. WP Super Cache er en statisk caching plugin, der genererer html filer, som bliver kørt direkte via Apache uden at de til sammenligning meget tunge PHP scripts bliver kørt. Dvs. din blog loader hurtigere, hvilket resulterer i et bedre førstehånds indtryk og en bedre oplevelse for din besøgende samtidig med, at din blog nemmere og hurtigere bliver indekseret af søgemaskinernes bots.
Hent WP Super Cache plugin’et på www.wordpress.org

Sexy Bookmarks

Når du nu har siddet og brugt en masse tid på at forfatte et kvalitetsindlæg, er der ikke nogen større tilfredsstillelse end at se dit indlæg og dit indhold sprede sig. Det kan du selvfølgelig selv hjælpe til med bl.a. via de sociale medier eller via kommentarer på andre blogs, hvor det forekommer relevant i forhold til dit indlæg. Men det er også vigtigt, at du gør det nemt og hurtigt for dine besøgende at sprede dit indlæg. Til at gøre det findes der mange forskellige plugins, men det, i mine øjne, bedste (og mest sexede) plugin er Sexy Bookmarks. Ikke nok med at plugin’et medtager stort set alle social medie platforme, så ser plugin’et samtidig super fedt ud på din blog. Intuitiv brug og flot design gør, tror jeg, at flere af dine besøgende vil være tilbøjelige til at dele dit indhold – forudsat selvfølgelig at det er unikt kvalitetsindhold.
Hent plugin’et Sexy Bookmarks på www.wordpress.org

Efficient Related Posts

Hvad er federe end at en besøgende på din blog læser dit indlæg? At vedkommende læser flere. Enter plugin’et Efficient Related Posts. Plugin’et er ikke det eneste af sin art, der gør det muligt at relatere indlæg til hinanden, men det er det plugin, som gør det bedst. I modsætning til andre relaterede indlæg plugins sker relationsdannelse i admin sektionen, når indlægget gemmes og ikke on the fly mens brugeren ser dit indlæg. Dvs. at en masse CPU cyklusser spares, hvilket igen giver dine besøgende en hurtigere loadtid og dermed en bedre brugeroplevelse.
Hent plugin’et Efficient Related Posts på www.wordpress.org

Media Library Categories

Har du, som jeg, en hulens masse filer i dit mediebibliotek, og er du ved at miste overblikket? Så er der hjælp at hente i plugin’et Media Library Categories. Plugin’et hjælper dig med at kategorisere dine filer i mediebiblioteket ud fra kategorier, som du selv definerer. Uanset hvordan du uploader et medie (via menupunktet Medier i dit kontrolpanel eller direkte i din side eller dit indlæg) kan du definere i hvilken kategori det pågældende medie skal placeres. Så skal der bare en god struktur og konsekvens til, og du har et stramt og overskueligt mediebibliotek.
Hent plugin’et Media Library Categories på www.wordpress.org

TubePress

Jeg benytter mig gerne af videoklips fra YouTube eller Vimeo for at skabe dynamik i mit indlæg, for at eksemplificere/illustrere eller simpelthen for at belyse min pointe (indrømmet der er folk derude, der er i stand til at sige nogle ting bedre). Til at indlejre videoklip i mine indlæg og på mine sider, bruger jeg TubePress. Det er et top professionelt plugin med et hav af tilpasningsmuligheder lige fra størrelsen på din player over hvilket meta information, der skal være knyttet til dine videoer til udseendet på din visningen af playeren fra YouTube eller Vimeo.
Hent plugin’et TubePress på www.wordpress.org

All in one SEO pack

Søgemaskineoptimering er, efter min mening, noget du skal arbejde med, især hvis du driver en forretning, men også hvis du ‘bare’ har din egen blog. Det er, i al fald for mig, en stor personlig tilfredsstillelse i, at dine indlæg bliver læst og at man kan finde din blog. Et af de ben som effektiv SEO hviler på er tilføjelsen af titel, beskrivelse og søgeord til din side eller dit indlæg. Hvordan du får afklaret hvilke søgeord (hellere få og de rigtige end mange og en del forkerte) der er relevante for din side eller dit indlæg, kommer jeg ikke ind på i dette indlæg. Men med plugin’et All in one SEO pack kan du nemt og hurtigt tilføje titel, beskrivelse og søgeord til din side eller dit indlæg, og på den måde optimere i forhold til, at der kommer trafik på dit site samt at det er den rigtige trafik – altså, besøgende som ud fra en given søgning finder din side eller dit indlæg og finder det relevant og brugbart.
Hent plugin’et All in one SEO pack på www.wordpress.org

Contact Form 7

Har du en kontaktside, skal du også en kontaktformular på denne side. Jeg har benyttet mig af flere forskellige kontaktformular plugins, men jeg har ikke fundet nogen, som fungerer så godt som Contact Form 7. Der er mange forskellige tags til at tilpasse din kontaktformular i forhold til dine behov og ønsker – filupload, radiokanpper, afkrydsningsfelter mm. Og hvis du ønsker at sikre din kontaktformular mod spamrobotter, kan du tilføje plugin’et Really Simple CAPTCHA og så kan du enten tilføje et kontrolsprøgsmål eller en CAPTCHA formular, som brugeren skal svare på eller indtaste inden formularen sendes afsted.
Hent plugin’et Contact Form 7 på www.wordpress.org
Hent plugin’et Really Simple CAPTCHA på www.wordpress.org

XML Sitemap Feed

XML Sitemap Feed falder næppe i kategorien mest innovative WordPress plugins, men ikke desto mindre er det et meget vigtigt og relevant plugin i forhold til indeksering af din side og dermed i forhold til søgemaskineoptimering. XML Sitemap Feed genererer et komplet sitemap, som du så efterfølgende kan (og skal) tilføje til dit websted på Google Webmasterværktøjer. På den måde giver du Google besked om dit site og du hjælper Google med at indeksere dit site. Dermed indekseres dit site hurtigere og det fremgår hurtigere af Googles søgeresultater.
Hent plugin’et XML Sitemap Feed på www.wordpress.org

ManageWP – Worker

Jeg har gemt det bedste til sidst – ManageWP – Worker. Det er et relativt nyt plugin, der stadig er i beta, men det er et rigtig godt plugin, hvis du har flere WordPress sites at holde styr på. Først skal du installere og aktivere plugin’et på samtlige dine WordPress sites. Derefter opretter du dig og logger ind på siden: www.managewp.com. Efter at have tilføjet dine sites kan du nu fra ManageWP platformen administrere og vedligeholde alle dine WordPresssites – lige fra opgradering af WordPress platformen over opdatering af plugins og temaer til oprettelse og redigering af sider og indlæg – alt fra et centraliseret kontrolpanel!
Hvis jeg skal komme med et bud på en vinder på min top 10 WordPress plugins, går ManageWP – Worker med sejren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Gode WordPress Plugins du ikke kan klare dig uden

Der findes allerede et hav af artikler og indlæg omkring t op 10 WordPress plugins , men det skal ikke afholde mig fra at give mit besyv me...