søndag den 26. november 2017

Sådan aktiverer du Multisite i WordPress

WordPress 3.0 giver dig mulighed for at oprette blognetværk hvor folk kan oprette gratis blogs. Fuktionaliteten, som WordPress kalder Multisite, er dog ikke aktiveret fra start. Det skal du selv gøre, men heldigvis er det ikke svært at komme i gang.
Du startet med at hente filen wp-config.php ned fra din server, hvorefter du kopierer følgende linie kode ind i filen – fx. i bunden.
define(‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true); 
Når du har gemt og uploadet wp-config.php til serveren igen kan du finde et nyt menupunkt i WordPress administratioinen - Network under Tools.

Under Network angiver du om dit blognetværk skal oprette nye blogs som sub-domains eller i sub-directories. Der er fordele og ulemper ved begge modeller og jeg synes måske det kommer lidt an på hvad du ønsker at bringe i fokus.

Er det den enkelte blog der skal i fokus er jeg mest tilhænger af sub-domæne modellen, er det derimod selve sitet der skal i fokus mener jeg modellen med mapper er bedst. Derudover er der forskellige tekniske krav til de to modeller som du kan læse mere om på wordpress.org – codex.
Når du har installeret den sidste del og logger ind i WordPress igen er Multisite aktiveret. Øverst i navigationsbaren vil du se et nyt menupunkt, Super admin, hvorfra du kan håndtere dit nye blognetværk.
Tillykke med den første del af opsætningen af WP Multisite.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Gode WordPress Plugins du ikke kan klare dig uden

Der findes allerede et hav af artikler og indlæg omkring t op 10 WordPress plugins , men det skal ikke afholde mig fra at give mit besyv me...